Foto: TT

WHO: Allt tyder på att coronaviruset uppstod hos fladdermöss

Uppdaterad
Publicerad

Världhälsoorganisationen WHO säger att allt tyder på att covid 19 uppstod hos fladdermöss i Kina i slutet av 2019, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

”All tillgänglig data tyder på att viruset har sitt ursprung hos djur, och att det inte har framtagits eller manipulerats i ett laboratorium eller någon annanstans”, säger talespersonen Fadela Chaib vid en presskonferens i schweiziska Genève.

Det är ännu oklart hur viruset överfördes till människor, men det har ”definitivt” skett via en annan djurart, tillade hon.

Påståenden har framförts om att viruset skulle ha sitt ursprung i ett laboratorium i staden Wuhan i Kina, där det först upptäcktes hos människor. Förra veckan sade USA:s president Donald Trump att den amerikanska regeringen undersöker den möjligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.