Polisen varnar för att lägga upp fotografier av biljetter på sociala medier. Foto: TT

Polisens festivalvarning: Så kan din biljett kopieras

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka vallfärdar rockfansen till Blekinge och årets Sweden rock festival.

Inför rockfesten varnar nu polisen besökarna för att lägga ut fotografier på de inköpta biljetterna på nätet.

”Vi vill varna för att ta bilder på köpta biljetter och lägga upp dem på sociala medier innan man faktiskt deltar i ett evenemang eller konsert, då bedragare aktivt söker offer i dessa forum”, skriver polisen i Karlskrona på sin facebooksida.

Anledningen är att det går att göra falska kopior av biljetterna med hjälp av den information som kan synas på bilden, enligt polisen.

Sweden Rock Festival

Kopierar streckkoden

”Det brottsoffer inte är medvetna om är hur mycket information det faktiskt finns på en biljett, inklusive namn och streckkod som används för att få tillträde till arenan. Bedragarna kopierar streckkoden från biljetter och gör många förfalskade kopior som sedan säljs till andra offer genom så kallade ”säkra” forum för biljettåterförsäljning”, skriver de.

Biljetterna till årets upplaga av Sweden Rock är slutsålda. Festivalen varnar på sin hemsida från att köpa biljetter utanför festivalområdet eftersom det kan vara ogiltiga kopior.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet