• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Pizzan som (troligtvis) äts mest idag

Uppdaterad
Publicerad

Är du sugen på en kebabpizza idag? Isåfall är du troligtvis inte ensam – den toppar nämligen länsbornas lista.

Nyårsdagen sägs vara året mest populära pizzadag. Nu har förmedlingsföretaget Onlinepizza, utifrån deras beställningar, tagit fram siffror på vilka originalpizzor som är mest populära. I både Umeå och Skellefteå är det den gamla hederliga Kebabpizzan som vinner – tätt följt av Vesuvion och Hawaiin.

Intensiv arbetsdag i Västerbotten

För många pizzabagare är nyårsdagen en extra slitsam dag.

– Det blir alltid extra mycket att göra innan nyårsdagen, då man förbereder sig med extra av allt för att inga ingredienser ska ta slut. Under själva dagen har vi två ugnar som ständigt är igång för att klara alla beställningarna, säger Hamid Sultani från Pizzeria Sandahöjd, i ett pressmeddelande.

Pommes frites – en bubblare

Enligt förmedlingsföretaget har det, under 2015, blivit allt vanligare att man vill ha pommes frites på pizzan – en ingrediens som stigit flertalet placeringar, och som idag ligger på plats 16 över de mest populära ingredienserna.

Toppar listan gör skinka och lök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.