Foto: TT

Spikmatta fick stopp på biljakt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna försökte sent på torsdagskvällen smita från polisen. Efter en vinglig biljakt lyckades hennes framfart stoppas med hjälp av en spikmatta.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen inkom larm om en bil som framfördes mycket vingligt. När en polispatrull försökte stoppa bilen på E4:an i höjd med Håknäs, fanns inga tendenser på att föraren tänkte stanna.

När bilisten struntat i polisens stoppförsök kallades ytterligare tre patruller in för att få stopp på färden. Vid Stöcksjö rullade polisen ut en spikmatta, vänster fram- och bakdäck skars upp och bilen stannade och kvinnan som satt bakom ratten fick följa med till stationen för provtagning och förhör.

Hon misstänks i nuläget för flertalet trafikbrott såsom vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken med mera. Hon har även fått körkortet omhändertaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.