Bergmästare Åsa Persson lämnar uppdraget med omedelbar verkan. Oenighet om framtiden med generaldirektören Anneli Wirtén är orsaken. Foto: SVT

Bergmästaren Åsa Persson slutar med omedelbar verkan

Publicerad

Efter tolv år som bergmästare vid Bergsstaten i Luleå lämnar nu Åsa Persson jobbet med omedelbar verkan. Orsaken är att hon och generaldirektören har olika uppfattningar om framtiden, skriver NSD.

Åsa Persson efterträds av Helena Kjellsson som tf chef tills en ny chef har utsetts.

– Jag lämnar för att jag och SGU:s generaldirektör Anneli Wirtén har olika uppfattningar om hur verksamheten ska drivas framöver, säger Åsa Persson till Norr Media.

SGU:s generaldirektör Anneli Wirtén bekräftar att bergmästaren slutar och inte heller hon kan mer konkret säga vad oenigheten handlar om.

– Det handlar om olika arbetssätt, rutiner och synen på hur man ska driva verksamheten. Det handlar om övergripande frågor hur man leder verksamheten, säger Anneli Wirtén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer