Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alma Åhrén och Saga Björklund räds inte lite regn

”Det är regn och kärlek i luften”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en vecka med pubquiz, föreläsningar och artistuppträdanden var det äntligen dags för den kanske mest väntade programpunkten av alla på Östersund Staaren Pride, det stora pridetåget genom stan.

Trots ihållande regn och gråa skyar så lyste deltagarna i Staares årliga pridetåg upp centrum med regnbågens färger idag när tusentals människor samlades för att fira kärlek och öppenhet.

Två av alla de som samlats var vännerna Alma Åhrén och Saga Björklund.

– Det är som vanligt i Sverige med regn överallt, men det är kärlek i luften, säger Saga Björklund och skrattar.

I paraden gick också Anita Olofsson, med den samiska flaggan i handen och en noeongul väst som markerar att hon är där som volontär.

– Jag tycker om att hjälpa till om jag kan, det är ändå en viktig sak att stötta tycker jag -alla människors rätt att vara sig själva är oavsett vem eller vad det är.

Efter ungefär en timme återvände paraden till Pride Park för att fortsätta firandet. Ikväll blir det återigen pridefest på Storsjöteatern med uppträdanden av indiebandet Actred och tvåfaldiga Sámi Grand Prix finalisten och EDM-artisten Aili.

Se bilderna från tåget och hör Alma, Saga och Anita berätta mer om sina tankar om pride i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.