Ella Marie Hætta Isaksen. Foto: Javad Parsa

Hætta Isaksen gör debut som soloartist

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju år i ISÁK gör nu Ella Marie Hætta Isaksen debut som soloartist.

Hennes första spelning blir i sommar på festivalen Riddu Riđđu.

– Det känns helt rätt att göra det i Sápmi, säger hon.

Ella Marie Hætta Isaksen, 25, slog igenom första gången när hon 2016 vann Sámi Grand Prix med sin egenskrivna låt Luoddaearru.

Året därpå startade hon bandet ISÁK tillsammans med Daniel Eriksen och Aleksander Kostopoulos.

Men efter bandets beslut om att lägga ner förra året så ska hon nu för första gången stå på egna ben och debutera som soloartist.

Isaksen har påbörjat arbetet med att släppa ett soloalbum och hennes debutkonsert blir i sommar på musikfestivalen Riddu Riđđu.

”Otroligt tacksam”

– Jag är så otroligt tacksam över att få debutera som soloartist på en scen som betyder så mycket för mig. När jag nu ska presentera mig själv som soloartist känns det helt rätt att göra det i Sápmi, säger Hætta Isaksen enligt NRK Sápmi.

Festivalchefen Sajje Solbakk är nöjd med bokningen.

– Vi känner att det här är en exklusiv bokning och det känns jättekul att hon håller sin allra första konsert som soloartist på Riddu Riđđu. Det ska bli väldigt speciellt att få uppleva Ella Maries helt nya material i världens vackraste omgivningar, säger han i ett pressmeddelande.

För några veckor sedan avslöjade Hætta Isaksen att hon ska gifta sig i Kautokeino nästa år tillsammans med musikproducenten Lars Kristian Rosness.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här blir ministern utskälld av Ella Marie Hætta Isaksen utanför hans eget departement under Fosen-demonstrationerna i Oslo. Foto: NRK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.