Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Fjällgren om kärleken till 2-åriga dottern: ”Hon förstår mina känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Två-åriga dottern Ella Sáve är i fokus när Jon Henrik Fjällgren ställer upp i Melodifestivalen för fjärde gången. 

– Det är en låt till den mest betydelsefulla jag har, säger Jon Henrik Fjällgren.

Han har vunnit både Talang och Let's dance. Men det är från Melodifestivalscenen de flesta känner igen Jon Henrik Fjällgren. När han i vår ställer upp för fjärde gången blir det både som en veteran och som en av de mest framgångsrika i startfältet – med både en andra och en tredjeplacering genom åren.

Och kanske blir vårens bidrag ett av hans mest personliga. Han ska, tillsammans med ARC North och Adam Woods, framför låten ”Where you are(Sávežan)”.

– Den handlar om kärlek, för kärlek är någonting vi behöver mer av i världen, säger Jon Henrik Fjällgren.

Handlar om bandet till dottern

Låten beskriver känslan om hur det är att vara nära varandra. Det handlar om ett band som aldrig kommer att brytas, och det är kärleken till tvååriga dottern Ella Sáve.

– När man får barn, det bandet är så otroligt starkt, säger Jon Henrik och fortsätter:

– När vi träffas så förstår hon mina känslor och jag förstår hennes känslor, det är som att hon är vuxengammal, det är skithäftigt.

Låten har också en större mening, menar Fjällgren. Och det är riktat till alla världens barn -  att de är vår framtid.

Hade inga tankar på att ställa upp igen

Jon Henrik Fjällgren tävlar i den första deltävlingen som hålls i Göteborg den 4 februari. Men det har inte varit självklart att Jon Henrik Fjällgren skulle ställa upp i Melodifestivalen igen.

-Jag hade aldrig tänkt att jag skulle vara med, utan det är mitt team som har peppat mig i det här. Sen ser man ju på olika forum att folk saknar en, det är ju det man vill höra, säger Jon Henrik Fjällgren.

Han fortsätter:

– Man vill höra att folk tror på en. För att jag har ju själv haft väldig dålig tro på mig själv. Så när jag får höra sådana saker, det lyfter ju en och då vill man ju tacka på ett sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.