Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Britta Marakatt-Labba i samband med att utställningen invigdes. Foto: NRK

Marakatt-Labbas utställning lockar storpublik i Norge

Publicerad

Britta Marakatt-Labbas utställning i Oslo lockar storpublik.

Under de första två veckorna besöktes den av drygt 23 000 personer.

Det var i mitten av mars som Britta Marakatt-Labba invigde utställningen ”Bastilis sákkaldagat – sylvassa stygn” på Nationalmuseet i Oslo.

Där ställer textilkonstnären ut sina broderier ända från början fram till i dag i det som beskrivs som hennes största utställning hittills.

Utställningen pågår till den 25 augusti. Och den har redan lockat rejält med folk. NRK Sápmi rapporterar att 23 355 personer har besökt den mellan 15 mars till den 31 mars.

– Det är väldigt bra besökssiffror för de två första veckorna av en utställning, säger Simen Helsvig, kommunikationsrådgivare på Nationalmuseum, till NRK.

Som en jämförelse hade en av Norges största målare någonsin, Harriet Backer, en utställning på Nationalmuseum som drog totalt 100 000 besökare från september förra året till mitten av januari i år.

– Det var ungefär 40 000 besökare på Harriet Backer-utställningen under den första månaden. Det ger definitivt en fingervisning om hur stor publikattraktion Marakatt-Labbas utställning också är, säger Helsvig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.