Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Maxida Märak och Johnossi på scenen i På Spåret. Foto: SVT

Här rockar Maxida Märak loss i kolt i På Spåret

Publicerad

Maxida Märak var gästartist i fredagens avsnitt av På Spåret.

Där uppträdde hon för första gången klädd i kolt när hon sjöng ”Killing in the Name” av metal-bandet Rage Against The Machine.

– Jag kan absolut relatera till budskapet i låten, säger hon.

Artisten Maxida Märak har gjort hits som ”Nu Brinner Ängarna”, ”Nikesunnas Joik” och ”Dimma”.

Sommaren 2021 var hon dessutom med i TV4 programmet Så mycket bättre där hon tolkade låtar som ”Eloise”, och ”Jag kommer hem igen till jul”.

I fredagens avsnitt av På Spåret var hon gästartist. Där fick man se en helt ny sida av Märak när hon tillsammans med Johnossi framförde låten ”Killing in the Name” av metalbandet Rage Against The Machine.

– Det var otroligt kul och framförallt för att Johnossi är så sjukt duktiga och fruktansvärt proffsiga. Det är några av de bästa musikerna vi har i Sverige, säger hon till SVT Sápmi.

”Älskar den här låten”

Och att framföra en låt i en helt annan genre på ett annat sätt mot publiken är vana vid att se henne var en kul upplevelse berättar hon.

– Det är absolut inte min genre och det var väldigt spännande för när jag först fick veta det så tänkte jag att det här kan bli pinsamt, säger hon och fortsätter:

– Men jag älskar den här låten och budskapet i den kan jag absolut relatera till. Och i mina ögon blev det mer punk än rock och jag tror att folk kan förstå varför jag kan göra den här låten utan att det blir konstigt, det är många som inte hade kunnat leverera den sanningsenligt.

Uppträdde i kolt

Maxida Märak gjorde dessutom framträdandet i kolt vilket var första gången.

– Jag har aldrig tidigare visat mig offentligt i kolt och det av en anledning. Men den här gången kändes det som det absolut bästa tillfället.

Varför valde du att ha kolten just nu?

– Det kan nog folk lista ut, säger Maxida Märak.

Se Maxida Märaks framträdande i klippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.