Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tomas Lindh är programutvecklingsansvarig på SVT Minoritet. Foto: Sameradion/SVT Minoritet

SVT:s minoritetsprogram når rekordnivåer

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s minoritetsprogram har det senaste året trefaldigt ökat tittandet kraftigt på SVT Play.

Ett av de populäraste programmen är ”Resan längs älven”.

De senaste åren har tittandet på minoritetsspåkiga program ökat markant. Från 300 000 tittade timmar så ligger nu nivån på 900 000 tittade timmar på SVT Play.

Tomas Lindh, programutvecklingsansvarig och biträdande programchef för SVT Minoritet, säger till Sameradion att ett av de populäraste programmen är ”Resan längs älven”, där de följer livet längs med Sveriges nationalälvar.

– Där vi på många olika minoritetsspråk beger oss ner från nationalälvens källa ända ut i havet och berättar om språk, kultur, om liv, personer och historier som har ägt rum i de här älvdalarna, torneälv, piteälv och kalixälv. Ett väldigt uppskattat program som jag tror också har gjort många nyfikna runt om i Sverige på naturen, historien och kulturen, berättar Tomas Lindh.

Förutom Resan längs älven är Dieselsmugglarna och krigsdokumentären om flygflottiljen F19 också populära program ur SVT minoritets utbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.