• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Andersson (S): Fler ska utvisas

Publicerad

Fler utländska medborgare som begår brott i Sverige ska utvisas. Det säger statsminister Magdalena Andersson (S) i en intervju med Dagens Nyheter.

-Det handlar i grunden om tilltron till det svenska rättssystemet, säger Andersson, som menar att det är svårt att svara på huruvida förslaget lagts fram om MP varit kvar i regeringen.

Migrationsminister Anders Ygeman ska nu ta fram ett förslag till riksdagen om att sänka gränsen för vem som ska kunna utvisas efter lagakraftvunnen dom, från dagens straffvärde på minst tolv månader till minst sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.