• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Coronaråd för gymnasier lättas upp

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieskolorna ska kunna bedriva viss undervisning i klassrum,trots smittspridningen, meddelar statsminister Stefan Löfven påen pressträff.

Syftet är att fler elever ska kunna få undervisningi klassrum i de kommuner där smittspridningen är lägre. Men tankenär inte att alla elever på en skola ska komma tillbaka samtidigt.Den förändrade rekommendationen ska gälla till första april.

Offentliga aktörer bör också återuppta fritidsverksamheter för barnoch unga, meddelar kultur- och idrottsminister Amanda Lind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.