• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Nordkorea: Åtgärder inför övning

Publicerad

Dagen innan Sydkorea och USA inleder sin största gemensammamilitärövning på fem år meddelar Nordkorea att man ska vidta”viktiga praktiska” krigs-avskräckande åtgärder, enligt KCNA.

KCNArapporterar att åtgärderna vidtas för att ”hantera den nuvarandesituationen där krigsprovokationerna från USA och Sydkorea närmarsig en röd linje”, men det framgår inte vilka åtgärder som skavidtas.

Sydkorea och USA inleder övningen ”Freedom Shield” medanledning av Nordkoreas ökade aggression. Det har de två ländernameddelat tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.