• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Sojabönor var kokain – jättebeslag i Hamburg

Publicerad

Tyska myndigheter har beslagtagit 4,5 ton kokain i hamnen iHamburg. Det är det största narkotikabeslaget någonsin i landet,meddelar tullen.

Tullen i Hamburg undersökte den misstänktacontainern från Montevideo i Uruguay för två veckor sedan. Lastenvar deklarerad som sojabönor, på väg till belgiska Antwerpen.

Istället hittade tullen 221 svarta sportväskor, innehållande totalt4 200 paket kokain. Narkotikans marknadsvärde beräknas till enmiljard euro, motsvarande drygt tio miljarder svenska kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.