Studenter studerar i biblioteket på Stockholms universitet Foto: Bertil Ericson / TT

Studentkortet begärs i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Studentkortet, som tillhandahåller rabatter för studenter har begärts i konkurs, enligt uppgifter till Expressen.

Företaget Studentkortet, som registrerades 1994, har sedan augusti inte betalat skatter och avgifter på totalt 8,6 miljoner kronor enligt Expressen uppgifter.

Skatteverket har därmed under onsdagen lämnat in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt.

Kronofogden har tidigare försökt göra utmätningar men det har då inte funnits några tillgångar att beslag ta. Studentkortet har nu varit tvungna att lämna sina lokaler då de inte kunnat betala hyran.

Ägs av tidigare Metro-vd:n

Studentkortet ägs av Christen Ager–Hanssens, som tidigare var ägare av konkursdrabbade gratis tidningen Metro. Studentkortet bröts dock ut innan Metro fick problem med ekonomin.

Enligt Expressen äger Christen Ager–Hanssens bolag Custos, 75 procent av Studentkortet, och U Global Holding äger de resterande 25 procenten.

Oklart kring rabatterna

Det är ännu oklart vad som händer med de rabatter som Studentkortet idag erbjuder sina användare.

– Det kommer inte drabba någon av kunderna, alla som har fått det erbjudandet kommer få fortsätta har det men jag måste kolla med min marknadsavdelning eftersom det inte ska fortsätta erbjudas, säger Niclas Sandin, vd på Bookbeat som har ett samarbete med Studentkortet.

Enligt Martina Cederlid, ordförande Stockholms universitets studentkår, samlar de in information för att se hur du kan gå vidare.

– Vi inhämtar information och kommer att fatta ett beslut angående samarbetet beroende på vilken information vi får. Studentnyttan är viktig för oss och nu behöver vi inhämta information och säkra leveranser av tjänster till våra studenter, sa Martina Cederlid till Expressen tidigare i veckan.

SVT har sökt Studentkortets vd Christen Ager–Hanssens men utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.