Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Frihet, demokrati och europeisk gemenskap

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste åren har EU har fått en allt viktigare roll i försvaret av demokratiska värderingar – både i och utanför EU, t.ex. när det gäller rättsstatens principer, yttrandefrihet, kampen mot desinformation samt hat och hot.

Rysslands krig mot Ukraina handlar i grunden om värderingar, och det ukrainska folket har valt att kämpa för frihet, demokrati och europeisk gemenskap. Kampen är dock inte bara Ukrainas – ingen kan påstå att deras land och nationella debatt för alltid är tryggat från auktoritära tendenser.

Medverkande: Karin Svanborg Sjövall (M) statssekreterare kulturdepartementet, Kristoffer Tamsons (M), ledamot Europarådets kongress (CLRAE)), Lena Nyberg, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, och Tove Carlén, jurist Journalistförbundet.

Arrangör: SKR, TCO, MUCF. Från 9/5.

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.