Superparets miljoner stod sig slätt mot svenskens spelkronor. Foto: TT

Notch köpte rekordvilla – med godisrum och 15 badrum

Uppdaterad
Publicerad

Minecraft-grundaren Markus ”Notch” Persson, som sålde sitt succéspel till Microsoft för 18 miljarder tidigare i höst, har satt sprätt på en liten del av all kosing. Han har köpt Beverly Hills dyraste hus – rätt framför Beyonce och Jay-Z.

Musikerparet hade hoppats ro hem villan, som alltså är den dyraste som sålts i Beverly Hills. Men popmiljonerna räckte inte när svensken fått korn på huset – 70 miljoner dollar, eller 565 miljoner kronor, pungade han ut för villan.

Huset kommer komplett med ett godisrum, ett visningsrum för bilar, vodka- och tequilabarer, en 20 meter lång glasdörr som öppnas mot en pool, åtta sovrum, 15 badrum, bio och garderober stora som en lägenhet. ”Lådor med Dom Perignon ingår i affären”, skriver Los Angeles-tidningen Curbed. Dessutom fick Persson tornhöga godisautomater fyllda med M&M:s, en replika av James Deans motorcykel och tre 90-tums tv-apparater.

På mindre än en vecka bestämde sig ”Notch”, som skapade Minecraft från sin hyresrätt i Kärrtorp, att villan var rätt för honom. Efter köpet blivit klart twittrade den svenske spelmagnaten en bild där han ligger i soffan och tittar på sina godisautomater.

Men ni behöver inte oroa er för att svensken är pank nu – köpessumman blev knappt tre procent av vad ”Notch” Persson fick av Microsoft när han sålde sitt världsberömda spelföretag Mojang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.