Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: AP

Flera svenskar gripna efter dödsskjutning i Sarajevo

Uppdaterad
Publicerad

En svensk man med kopplingar till gängkriminalitet har blivit ihjälskjuten i Bosniens huvudstad Sarajevo, enligt uppgifter till SVT Nyheter. Tre svenskar har gripits i staden, rapporterar Dagens Nyheter.

Skjutningen skedde under tisdagseftermiddagen, vilket flera bosniska medier har rapporterat om. Ett vittne säger till SVT Nyheter att minst 10 till 15 skott avfyrats av två maskerade män på cykel.

– Jag satt och åt på en restaurang när jag hörde skottlossning och sprang ut. Då ser jag en kille ligga på marken.

Enligt uppgifter till SVT och till bosnisk media är det en svensk man som kan kopplas till Foxtrotnätverket som har skjutits och avlidit. Han uppges ha en nyckelroll i nätverket och nära band till gängledaren Rawa Majid.

På onsdagen bekräftar polisen i Sarajevo för SVT Nyheter att ytterligare en en svensk person har skadats. Tre svenska personer ska vara gripna misstänkta för mord.

Svenska UD bekräftar delvis uppgifterna

UD kan bekräfta att en svensk medborgare i trettioårsåldern hemmahörande i Svealand har avlidit i Sarajevo. Anhöriga är underrättade.

Utrikesdepartementet kan bekräfta att en svensk man hemmahörande i Svealand har frihetsberövats i Bosnien.

Svenska polisen har i nuläget inte några uppgifter om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.