Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Videolla Helsingin brändistä ja tapahtumista vastaava päällikkö Sanna Forsström arvioi sisäareenan puuttumisen vaikutuksia pääkaupungille ja koko Suomelle. Foto: SVT

Finska konsertbesökare kan välja Stockholm – Helsingfors storarena stängd

Uppdaterad
Publicerad

Helsingfors största arena för konserter inomhus, Helsingforsarenan, har hållt stängt i över ett år då en av arenans ryska delägare finns med på EU:s sanktionslista. Många finska konsertgäster får nu vända sig till Stockholm för chansen att se sina favoritartister.

Under sommaren blomstrar också konsertscenen i Helsingfors. I slutet av maj samlade till exempel Rammstein över 80 000 besökare till två konserter på Helsingfors olympiastadion.

Men under kalla och regniga månader uppstår ett problem. Stadens största och modernaste inomhusarena, Helsingforsarenan, har varit ur bruk i över ett år, på grund av sanktioner som riktas mot en av arenans ryska ägare.

Eftersom stora artisters turnéupplägg ofta har väldigt tajta tidsscheman, kan avsaknaden av arena i Helsingfors innebära att artister skippar Finland som turnéstopp helt och hållet, säger Sanna Forsström, som är varumärkes- och eventchef för Helsingfors stad.

Allt fler finska musikfans får nu söka sig till Sverige och för att gå på konserter. En av dem är Anni Reinikainen, som reste till Stockholm i maj för att se Beyoncé.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anni Reinikainen lähti konserttiin Tukholmaan, kun suosittu artisti ei tullut Helsinkiin keikkailemaan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.