Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Pops – från Vinterstudion till Valstudion

Uppdaterad
Publicerad

André Pops lämnar sportens värld för ett inhopp som programledare i Valstudion. Och sporten och valspurten är mer lika än man kan tro, menar Pops. – Det är så oerhört mycket som står på spel, säger han.

Snart är det dags för partiledarna att grillas i SVT:s partiledarutfrågningar. Inför och direkt efter utfrågningarna sänds SVT:s ”Valstudion” där André Pops är programledare.

– Det liknar rätt mycket det vi gör i sportsändningarna inför en match. Vi ger förutsättningarna inför utfrågningarna så att man bättre ska hänga med, och sedan analysen efteråt, säger André Pops.

”Spännande och läskigt”

Vid sin sida har André Pops forskaren och statsvetaren Katarina Barrling, en riktig expert på politik. Dessutom kommer programmet att gästas av olika personer med kopplingar till respektive parti.

– Det känns spännande, läskigt och roligt. Det här är ett oerhört viktigt uppdrag. Sport är också extremt viktigt för många, men det här är på ett helt annat plan, säger André Pops.

Funderade innan han tackade ja

André Pops arbetade med valvakan förra valet, men annars är politikområdet helt nytt för honom. Han funderade därför länge innan han tackade ja till uppdraget.

– Jag ville inte kasta mig in i någonting jag inte behärskar. Men den politiska expertisen överlämnar jag till andra, jag sköter programledarrollen.

Hur intresserad är du av politik?
– Ganska normalintresserad, skulle jag säga. Jag hänger med hyfsat men när det börjar dra ihop sig mot val tycker jag att det blir extra intressant. Det som lockar med sporten är det som också lockar mig här, det är direktsänt, det är nu det gäller.

– Det finns egentligen många likheter mellan idrottaren och politikern i en utfrågning. Det är så oerhört mycket som står på spel.

Valstudion sänds på svt.se med start 19.30 och fortsätter i SVT1 klockan 19.50.

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund är första partiledare ut i Utfrågningen, SVT:s partiledarutfrågningar.

Partiledarutfrågningarna äger rum följande datum: 

19/8: Göran Hägglund, Kristdemokraterna      
21/8: Fredrik Reinfeldt, Moderaterna
24/8: Gustav Fridolin, Miljöpartiet
26/8: Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna 
28/8: Jan Björklund, Folkpartiet 
31/8: Stefan Löfven, Socialdemokraterna
2/9: Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet 
4/9: Annie Lööf, Centerpartiet

Under en timme, 20.00-21.00, grillas partiledarna av programledarna Anna Hedenmo och Mats Knutson. Sänds i SVT1.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet