Sara Seppälä från Kramfors kommer att sitta i riksdagen för Sverigedemokraterna kommande mandatperiod. Foto: Privat
Val 2018

SD-ledamot från Kramfors tar plats i riksdagen

Publicerad

Sara Seppälä från Kramfors tar plats i riksdagen för Sverigedemokraterna.
– Personrösterna är inte räknade ännu, men som det ser ut nu kommer jag in med god marginal, säger Sara Seppälä.
Men med största sannolikhet kommer hon inte att representera Västernorrland.

Sara Seppälä har varit aktiv i politiken sedan 2014 och bor i Ullånger. Hon berättar att hon haft flera uppdrag inom partiet men att riksdagen kommer bli en ny plattform för henne.

– Helt ärligt så har jag inte smält det ännu, jag vågar inte tro att det stämmer eftersom det inte är helt klart. Jag tycker det är lite skrämmande, det är ju ett stort uppdrag, men jag är oerhört tacksam, säger Sara Seppälä.

Tre från Västernorrland

Hon är en av tre Sverigedemokrater från Västernorrland som kommer att sitta i riksdagen kommande mandatperiod. De två andra är Johnny Skalin och Sven-Olof Sällström, om någon av de tre kommer representera Västernorrland är ännu oklart.

– Jag vet inte var jag hamnar, men som jag har förstått kommer jag inte vara för Västernorrland, och jag har ingen aning om när det presenteras.

Brinner för kvinnofrågor

Med kurdiska rötter, kristen och kvinna är hon van att få frågan om varför hon valt Sverigedemokraterna.

– Jag får ofta den frågan, ”hur kan du vara kvinna, kristen, kurd och vara med i Sverigedemokraterna?”. Men jag har alltid röstat på Sverigedemokraterna. Jag tycker att de arbetat mycket för just kurderna, och att det även är ett parti som värnar om kvinnors rättigheter och vi ökar även inom den kristna gruppen. Folk säger att det är ett rasistiskt parti, men det tycker inte jag.

Vilka är dina viktigaste frågor?

– Jag brinner främst för kvinnofrågor och frågor om hederskultur, kommer man till Sverige så är det ju svenska regler som gäller. Jag vill kämpa för kurdernas rättigheter, jag är ju själv kurd. Men det beror på vilket utskott jag hamnar i, men det är de frågor jag vill arbeta med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Kramfors

Mer i ämnet