Gå direkt till innehållet

Charlotta Friborg till SVT Nyheter

Charlotta Friborg, chefredaktör och vd för Upsala Nya Tidning, blir nyhetschef online på SVT:s riksnyheter.

SVT Nyheters riksredaktion organiserar om. Charlotta Friborg blir ny nyhetschef för online och även ställföreträdande ansvarig utgivare.

– Charlotta Friborg är en av landets tyngsta och dessutom modigaste publicister. Hon har åstadkommit en imponerande publicistisk och digital utveckling i olika redaktionella organisationer. Charlotta Friborg kommer att tillföra kraft och kreativitet till SVT Nyheters fortsatta förändringsresa, säger Ulf Johansson, programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna på SVT Nyheter.

Charlotta Friborg har tidigare bland annat varit publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten samt redaktionschef för digitala medier på Dagens Nyheter.

– Jag har arbetat med digitala medier under många år och jag älskar det. SVT genomgår en väldigt spännande förändring och det ska bli roligt att vara med på den resan, säger Charlotta Friborg.

Charlotta Friborg har i rollen som mediechef drivit flera viktiga granskningar. Hon har prisats för sitt civilkurage och redaktionerna hon arbetat på har belönats för undersökande journalistik och digitalt berättande.

– Kombinationen av högkvalitativt journalistiskt material och stor journalistisk kompetens gör SVT till en mycket lockande arbetsplats, säger Charlotta Friborg.

I tisdags blev det klart med nya nyhetschefer för broadcast och planering. Judit Ek, idag avdelningschef för publicering på SVT:s riksnyheter, blir nyhetschef för broadcast och Michael Kucera, publiceringsredaktör på riksnyheterna, blir nyhetschef för planering.

Mer om Charlotta Friborg  

Dagligt nyhetsintag:
Nyhetsmorgon, P1 morgon, UNT, DN o SVD, SVT.se/nyheter, DN.se, Svd.se, Omni, Aftonbladet.se, Expressen,se, NYTimes.com, CNN.com. BBC.com, Guardian.com, Rapport, Aktuellt och/eller Nyheterna
Uppkopplingsgrad: hög
Kopplar av med: fjäll
Priser och utmärkelser i urval:
- Utsedd till Årets digitala ledare 2016 av Salgado, Knowit samt Personal&Chef
- ABF:s pris för civilkurage efter Östgöta Correspondentens reportage om romernas situation samt efter gänggranskningen 2014
- Rotary Linköpings pris för civilkurage, efter Östgöta Correspondentens granskning av den organiserade brottsligheten 2014
- DN.se – Sveriges bästa nyhetssajt 2009, Internetworld
- DN.se – Guldmedalj i kategorin redaktionell webb 2009, Svenska Designpriset

 

Publicerad: