Gå direkt till innehållet

Christian Wikander slutar på SVT

Går till ett jobb som Co-Production Director på det nystartade internationella bolaget Pinewood Television.

Foto: SVT/Per Westergård

Tillträdande dramabeställare Christian Wikander slutar på SVT för att gå till ett jobb som Co-Production Director på det nystartade internationella bolaget Pinewood Television, som är ett samarbete mellan Pinewood och Story First. Christian Wikander har arbetat på SVT i elva år, som programchef för drama i Stockholm och som programchef för drama och nöje i Göteborg.

 

- Att duktiga medarbetare får jobberbjudanden är inte konstigt och i grunden något positivt. Samtidigt är det väldigt tråkigt att Christian slutar på SVT. Han har haft stor betydelse för utvecklingen av SVT:s drama och för att sätta SVT och Sverige på kartan vad gäller kvalitetsdrama för tv. Jag hade sett fram emot att arbeta med honom i hans nya roll som programbeställare, men önskar honom all lycka i sitt nya jobb, säger programdirektör Lena Glaser.

- Jag är oerhört stolt över att ha fått vara del av den grupp som lyft SVT Drama till den nivå genren är idag. Det är med blandade känslor jag nu lämnar företaget. Jag kommer sakna alla underbara arbetskamrater men hoppas våra vägar möts även i framtiden. Minnet av all den professionalism och engagemang jag mött inom SVT tar jag med mig. Tack!, säger Christian Wikander.

Thomas Nilsson fortsätter i sin roll som tf dramabeställare. Christian Wikander arbetar kvar på SVT som programchef för drama fram till 1 oktober. Därefter tar Maria Nordenberg vid som tf programchef för drama.