Gå direkt till innehållet

Eurovision Song Contest vann Guldrosen i Berlin

Eurovision Song Contest i Stockholm har utsetts till det bästa underhållningsprogrammet 2016. Priset delades ut vid en stor gala i Berlin.

Eurovision Song Contest 2016 belönades på tisdagskvällen med Guldrosen för bästa underhållningsprogram. Priset delades ut vid en gala i Berlin och på plats för att ta emot det var bland andra exekutive producenten Martin Österdahl och programledaren Måns Zelmerlöw.

– Vi står bland vinnarna från hela Europa och hederspristagaren John Cleese och har vunnit Europas äldsta tv-pris! Det är helt magiskt och en riktig lön för mödan. Det här priset är till alla som har jobbat med att göra Sverige och SVT till världsledande när det kommer till Eurovision Song Contest, hälsar exekutive producenten Martin Österdahl från Berlin.

SVT:s produktion av årets Eurovision Song Contest blev en jättesuccé och hyllades av media och publik både i Sverige och övriga världen. Semifinalerna och finalen sågs av över  200 miljoner tittare och nu har produktionen alltså vunnit ett av Europas äldsta och mest prestigefulla tv-priser, Guldrosen (Rose d’Or). Övriga nominerade i klassen var konserten ”Adele at BBC” och tyska ”Mordkomission Berlin”.

Att producera Eurovision Song Contest är en enorm apparat, med hundratals inblandade personer och tonvis med teknik. Exekutiva producenter för sändningarna var Martin Österdahl och Johan Bernhagen. Tävlingsansvarig var Christer Björkman, med Sven Stojanovic som producent.