Gå direkt till innehållet

Ny digital utvecklingschef på SVT Nyheter och Sport

Kristian Lindquist har utsetts till digital utvecklingschef på SVT Nyheter och Sport.

Kristian Lindquist, digital chef på SVT.

Kristian Lindquist, nyhetschef on-line på riksnyheterna, blir ny digital utvecklingschef för hela SVT Nyheter och Sport.

Kristian Lindquist har arbetat på SVT sedan 2014. Då kom han närmast från Svenska Dagbladet där han var chef för nyhetsredaktionen.

- Att få driva den digitala utvecklingen för SVT Nyheter och Sport är såklart ett drömjobb. SVT har tagit enorma digitala kliv de senaste åren men vi har också stora utmaningar framför oss. Publikens ständigt förändrade förväntningar och beteenden ställer helt nya krav på oss som landets viktigaste nyhets- och sportredaktion, säger Kristian Lindquist.

Det är en ny roll på nyhetsdivisionen som ska stärka den digitala utvecklingen. Kristian Lindquist kommer sitta i nyhetsdivisionens ledningsgrupp.

Som digital utvecklingschef ansvarar Kristian Lindquist, tillsammans med i övriga i divisionsledningen, för att utveckla arbetssätt, formulera övergripande digitala mål och bryta ned dem i en redaktionell vardag. Han ansvarar också för omvärldsbevakning, och för att sprida insikter om användarnas beteenden inom divisionen.

- Kristian är kunnig, nytänkande och har redan gjort stora avtryck på SVT. Han har bidragit till framgångsrika crowdsourcing-satsningar som #mittsverige och #bostadsokes och till ett närmare utbyte mellan journalister och utvecklare. Han kommer få en stor betydelse när vi nu förnyar och utvecklar vårt utbud, säger Anne Lagercrantz, divisionschef.

Kristian Lindquist har tidigare arbetat på aftonbladet.se, Vagabond, Göteborgs-Posten och SvD. Han skrivit boken Webbjournalistik och vunnit Guldspaden i webbklassen 2010.

Inom SVT Nyheter och Sport arbetar ca 820 personer på 33 orter i landet.