Gå direkt till innehållet

SVT kommenterar Medieutredningens PM om public service

Kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala ger en första kommentar med anledning av Medieutredningens PM om public service som släpptes idag.

- Utredaren säger sig vilja stärka public service-bolagens oberoende men lägger samtidigt en lång rad förslag som minskar det, säger Sabina Rasiwala.

 

Medieutredningens PM är ett av många inspel som kommer att göras inför vår kommande tillståndsprocess. Utredningen tar upp vissa aspekter på vår verksamhet men missar många andra, vilket inte är oväntat med tanke på att utredaren inte har haft i uppdrag att utreda public service som sådant. Detta kan även förklara de olika brister som finns i PM:et. Utredaren säger sig vilja stärka public service-bolagens oberoende men lägger samtidigt en lång rad förslag som minskar det. Vi kommer att göra våra inspel kring de frågor vi tycker är viktiga i samband med att vår tillståndsprocess drar igång. Vi litar på att den formella, återkommande public service-utredningen kommer att göra ett gediget jobb med att belysa public service-verksamheten ur alla relevanta perspektiv, säger Sabina Rasiwala.

 

Publicerad: