Med hjälp av Facebook Graph har SVT Opinion gjort sökningar på vilka grupper som är populära bland personer som har angett att de gillar Centerpartiet på Facebook. Resultaten är inte rangordnade utan bygger på Facebooks egna matchningar. Utifrån detta har redaktionen har gjort ett urval. Research och grafik: Helena Löfving.

Opinion live Almedalen 5 juli

Onsdag är Socialdemokraternas dag och Magdalena Andersson var gäst i Opinion live, som sändes direkt från scenen i Almedalen.

Finansminister Magdalena Andersson intervjuas av Belinda Olsson.

Petter Ljunggren ledde programmets debattdel:

Antalet områden i Sverige som polisen klassar som utsatta är uppe i 55 stycken, och polisen vädjar om hjälp. I programmet medverkade inrikesminister Anders Ygeman (S), Tomas Tobé (M), riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson för Moderaterna, Alice Teodorescu, chef för GP:s ledarredaktion, samt Camila Salazar, kriminolog och grundare av Fryshuset.

Almedalsveckan pågår ju för fullt. Människor från olika grupper och landsändar möts och många festar tillsammans. Viggo Cavling, entreprenör, och Frida Boisen, digitalchef, Bonnier tidskrifter var på plats för att diskutera fenomenet.

Facebookgrupper som är populära bland personer som gillar Socialdemokraterna på Facebook: #jagärhär, SD är en skam för Sverige, Vi som inte tänker rösta på Socialdemokraterna 2018, The Darkside, Fåglar inpå knuten, Family living – the true story.

Se programmet i SVT Play.

Opinion live Almedalen

Opinion live sänder direkt från SVT:s scen i Almedalen varje kväll 2-9 juli.

Programmet sänds 20.00 i SVT 2.

Första hälften av programmet ägnas åt partiledarintervjuer. Programledare: Belinda Olsson.

Andra hälften ägnas åt aktuell debatt med inbjudna gäster. Programledare: Petter Ljunggren.

Sociala medier: #opinionlive #svtopinion

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer