Med hjälp av Facebook Graph har SVT Opinion gjort sökningar på vilka grupper som är populära bland personer som har angett att de gillar Centerpartiet på Facebook. Resultaten är inte rangordnade utan bygger på Facebooks egna matchningar. Utifrån detta har redaktionen har gjort ett urval. Research och grafik: Helena Löfving.

Opinion live Almedalen 4 juli

Tisdag är Centerpartiets dag och Annie Lööf var gäst i Opinion live, som sändes direkt från scenen i Almedalen.

Annie Lööf intervjuades av Belinda Olsson.

Petter Ljunggren ledde programmets debattdel:

Övergrepp på festivaler har lett till att kommande festivaler stoppas, men också till att nya typer av evenemang – mansfria festivaler – planeras. Handbollsspelaren Linnea Claesson var gäst i programmet.

Kan enkla jobb minska arbetslösheten? Gäster i programmet är Petter Stordalen, hotellägare, Carl Schlyter (MP), riksdagsledamot, Eric Rosén, chefredaktör för Politism, och Elisabeth Svantesson (M), riksdagsledamot.

Och vad betyder att journalister reder ut kriminalfall i stället för polisen? Jan Guillou, författare och journalist, och Anders Perklev, riksåklagare, diskuterade frågan.

Se programmet i SVT Play.

Opinion live Almedalen

Opinion live sänder direkt från SVT:s scen i Almedalen varje kväll 2-9 juli.

Programmet sänds 20.00 i SVT 2.

Första hälften av programmet ägnas åt partiledarintervjuer. Programledare: Belinda Olsson.

Andra hälften ägnas åt aktuell debatt med inbjudna gäster. Programledare: Petter Ljunggren.

Sociala medier: #opinionlive #svtopinion

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer