Ångad isbergsallad med sojavinägrett

Ångad isbergsallad med sojavinägrett.

Publicerat:

Tillagningstid:

Isbergsallad är verkligen en underskattad grönsak som vi alldeles för sällan äter tillagad tycker jag. Den blir som en mjäll och fin kål när man värmer upp den. På sommaren brukar jag ofta lägga den på grillen, men nu tillagar jag den med ånga och serverar med en ljummen smörvinägrett med soja och koriander.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    isbergssallad
  • 100g
    smör
  • ½dl
    soja
  • 1
    schalottenlök
  • 1
    grön chili
  • 2msk
    sesamfrön
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1
    lime

Så lagar du

  1. Börja med att bryna smöret i en kastrull på medelvärme.
  2. När smöret har blivit gyllene, lägg ner finhackad lök, skivad vitlök och bryn allt gyllene.
  3. Tillsätt grön chili och sesamfrön och låt fräsa i ca 1 minut. Häll sedan ner med sojan och låt det bara hastigt koka ihop.
  4. Låt svalna och när den är ljummen, vänd ner finskuren koriander och saften från limen.
  5. Dela isbergssalladen i 4–6 st klyftor. Ånga den i en kastrull under lock i ca 5 minuter tills den är genomvarm, men fortsatt spänstig.
  6. Vid servering, ös den ljumma dressingen över salladen så att den får suga i sig av smakerna.

Dela det här receptet med dina vänner!