Ingredienser

4portioner

  • 400g
    torskrygg
  • 5dl
    vatten
  • 0,5dl
    salt
  • 2
    äpplen, syrligt
  • 1kruk(or)
    dill
  • 1dl
    brynt smör
  • salt

Så lagar du

1. Blanda salt och vatten. Skär torsk i 4 portioner. Lägg fiske i saltlaken i 8 min. Lyft, skölj och lägg fisken på en smörad plåt. Baka sedan i ugn till en innertemp på 45-50 grader.

2. Tag ut fisken och skiva tunna skivor äpple. Plocka lite dill och lägg på varje fisk. Toppa med tunna skivor (ca 4 st) på varje fisk. Slå lite brynt smör över fisken. Värm i 2-4 min vid servering.

Servera med nykokt spetskål, äpple och pepparrot.

Dryckestips

Alkoholfri klar äppelmust (brukar finnas flera olika märken att köpa både i välsorterade livsmedelsbutiker och på Systembolaget).

Alkoholfri ofiltrerad must (brukar finnas flera olika märken att köpa både i välsorterade livsmedelsbutiker och på Systembolaget).

Päroncider (3,5 %)
Poiré Authentique, Normandie 3,5 %, Frankrike (11775) 99 kr (750 ml)

Äppelvin (15 %)
Maglehem 4:15, Österlen, Sverige (99543) 131 kr (500 ml)

Äppelstarkvin (17,5 %)

Pom Ingrid Marie (17,5 %)
Södermanland, Sverige (76322) 274 kr (750 ml)

Dela det här receptet med dina vänner!