Äppelsenap

Pauls senap och äppelsenap.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är en lite mildare senap med mycket syra och fräschör. Den passar bra som motvikt till julbordets söta inslag och påminner lite mera om en fransk senap.

Ingredienser

  • 60g
    senapsfrön, gula och svarta
  • 1dl
    vatten
  • 3msk
    äppelmos
  • 1dl
    äppelcidervinäger
  • 2tsk
    honung
  • 2msk
    olivolja
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

1. Koka senapsfrö i en deciliter vatten tills de börjar mjukna.

2. Sila och mixa till slät kräm.

3. Tillsätt äppelmos, äppelcidervinäger, honung och mixa igen.

4. Smaka av med salt.

5. Montera med lite olja och förvara kallt i tätslutande burk.

Dela det här receptet med dina vänner!