Asiatisk hot pot med nudlar, ingefära och citrongräs
Publicerat:
2015-10-26Tillagningstid:
Varför inte ge fläskkarrén en asiatisk touch?
Ingredienser
4portioner
- 400gfläskkarré, skivad
- 1,2litersvamp- eller grönsaksbuljong
- 400gkålrot, strimlad
- 200gmorötter, tunt skivade
- 250gnudlar, lätt kokta
- 100gtrattkantareller, rensade
- 2stcitrongräs
- 1bit(ar)ingefära
- ½kruk(or)koriander
- ½dlsoja, ekologisk
Så lagar du
1. Koka upp buljong med krossad citrongräs, riven ingefära och soja. Låt sjuda och sila sedan över kålrot, kantarell och morot.
2. Salta och peppra köttet. Bryn på båda sidor och baka klart i ugn på 150 grader till en innertemp på 65 grader.
3. Skiva tunt och arrangera med nykokta nudlar, grönsaker och örter. Slå på kokande het buljong.