Asiatisk hot pot med nudlar, ingefära och citrongräs

Asiatisk hot pot med nudlar, ingefära och citrongräs.

Publicerat:

Tillagningstid:

Varför inte ge fläskkarrén en asiatisk touch?

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    fläskkarré, skivad
  • 1,2liter
    svamp- eller grönsaksbuljong
  • 400g
    kålrot, strimlad
  • 200g
    morötter, tunt skivade
  • 250g
    nudlar, lätt kokta
  • 100g
    trattkantareller, rensade
  • 2st
    citrongräs
  • 1bit(ar)
    ingefära
  • ½kruk(or)
    koriander
  • ½dl
    soja, ekologisk

Så lagar du

1. Koka upp buljong med krossad citrongräs, riven ingefära och soja. Låt sjuda och sila sedan över kålrot, kantarell och morot.

2. Salta och peppra köttet. Bryn på båda sidor och baka klart i ugn på 150 grader till en innertemp på 65 grader.

3. Skiva tunt och arrangera med nykokta nudlar, grönsaker och örter. Slå på kokande het buljong.

Dela det här receptet med dina vänner!