Asiatisk "hot pot" med shitake, lantägg och bok choy

Hot pot är en underbar streetfood som lätt går att anpassa utifrån vad som finns hemma. Det är helt enkelt hälsosam buljongmat med en twist.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    odlad svamp
  • 2
    citrongräs
  • 1 bit(ar)
    ingefära
  • ½
    chilipeppar
  • 2
    gula lökar
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    grönsaksbuljong tärning, eko
  • ½ dl
    soja, ekologisk
  • 2 liter
    vatten
  • 4
    ägg, ekologiska
  • 200 g
    vetenudlar
  • 2
    bok shoy (kål)
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 50 g
    hampafrö, rostade (alt. pumpa och solroskärnor)

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg