Asiatisk laxtartar

Asiatisk laxtartar i en skål som lägger på is.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vem som helst kan laga den här enkla laxtartaren. I princip behöver du endast strimla, hacka och skiva lax, grönsaker och frukt. Sedan rör du ihop en sojasås och serverar allt i en kall skål.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    lax
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 2msk
    rostade sesamfrön, svarta och vita
  • 1st
    salladslök
  • 4st
    rädisor
  • 1st
    gurka
  • 1st
    mango
  • 2cm
    grön chili, tunnskivad

Ponzu - japansk sojasås

  • 1dl
    soja, japansk
  • 4msk
    limejuice
  • 2msk
    citronjuice
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1bit(ar)
    ingefära, finriven

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser till ponzun och låt stå i ca i timme.

2. Skär laxen i 0,5 cm x 0,5 cm och 5-7 cm långa strimlor och dressa dem med ponzu.

3. Skala gurkan och skär den i 1,5 cm x 1,5 cm stora kuber .

4. Skär rädisorna i tunna klyftor och skär ner salladslöken fint.

5. Skiva mangon och chilin tunt.

6. Lägg den dressade laxen i portionsskålar.

7. Toppa med gurka, rädisor, mango, grön chili, salladslök, ett par kvistar koriander och rostade sesamfrön och servera!

Dela det här receptet med dina vänner!