Asiatisk laxtartar
Tid:
Tid:
Vem som helst kan laga den här enkla laxtartaren. I princip behöver du endast strimla, hacka och skiva lax, grönsaker och frukt. Sedan rör du ihop en sojasås och serverar allt i en kall skål.
Ingredienser
4 portioner
- 400 glax
- 1 kruk(or)koriander
- 2 mskrostade sesamfrön, svarta och vita
- 1 stsalladslök
- 4 strädisor
- 1 stgurka
- 1 stmango
- 2 cmgrön chili, tunnskivad
Ponzu - japansk sojasås
- 1 dlsoja, japansk
- 4 msklimejuice
- 2 mskcitronjuice
- 1 klyfta(or)vitlök
- 1 bit(ar)ingefära, finriven
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser till ponzun och låt stå i ca i timme.
2. Skär laxen i 0,5 cm x 0,5 cm och 5-7 cm långa strimlor och dressa dem med ponzu.
3. Skala gurkan och skär den i 1,5 cm x 1,5 cm stora kuber .
4. Skär rädisorna i tunna klyftor och skär ner salladslöken fint.
5. Skiva mangon och chilin tunt.
6. Lägg den dressade laxen i portionsskålar.
7. Toppa med gurka, rädisor, mango, grön chili, salladslök, ett par kvistar koriander och rostade sesamfrön och servera!