Aubergine med vildris och tomatkräm

Aubergine med vildris och tomatkräm.

Publicerat:

Tillagningstid:

Aubergine är en fantastiskt smakrik grönsak när man späckar den med örter. Salvia tillsammans med kryddigt ris och fyllig tomatsås är en höjdare i höst.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    aubergine
  • 2kvist(ar)
    salvia
  • 1dl
    vildris eller vildrisblandning
  • 1dl
    röd quinoa
  • 1st
    gul lök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1nypa(or)
    muskot
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    fänkålsfrön, mortlade

Så lagar du

1. Dela auberginen i halvor. Snitta och späcka snitten med salviablad. Salta snittytorna och stek i olja tills gyllene. Tillsätt en klick smör och ställ in i ugnen. Baka i 175 grader 10-15 minuter eller tills en innertemperatur på 93 grader.

2. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Svetta finhackad lök och vitlök, vildris och quinoa. Tillsätt mortlad fänkål, muskot och spiskummin och lite salt. Slå på vatten så det täcker och låt sjuda under lock tills ris och quinoa är klara, ca 15-20 minuter. Fyll på med mer vatten vid behov.

3. Servera aubergine med mixad tomatkräm, se recept: Pauls tomatsås. Toppa med risblandning, grekisk yoghurt och ev grovhackad rökt mandel.

Dela det här receptet med dina vänner!