Auberginesill med citrus och ingefära

Auberginesill med citrus och ingefära.

Publicerat:

Aubergine är inte sill men vi kallar den ändå för sill eftersom konsistensen blir väldigt lika med den här tillagningen. Auberginen har en fantastisk förmåga att suga åt sig smaker och lämpar sig väl för inläggning.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    auberginer, stora
  • salt

Lagen

  • dl
    vatten
  • 1dl
    ättika
  • 1dl
    socker
  • 1st
    lagerblad
  • 1bit(ar)
    ingefära, ca 3-4 cm
  • 1st
    citrongräs
  • 2st
    lime, skalet
  • 1st
    citron, skalet
  • 1st
    stjärnanis

Så lagar du

1. Skala och skär auberginen i ca 0,5 cm tjocka skivor.

2. Salta och låt dra i några minuter så att den beska vätskan drar ur.

3. Skölj bort saltet och koka bitarna i vatten i någon minut så att de precis blir mjuka.

4. Skär i lämpliga portionsbitar. Lägg åt sidan.

5. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. När sockret löst upp sig i lagen tar du av den från spisen och låter den svalna.

6. Filea citrusfrukterna och blanda dem och auberginen i en glasburk. Häll över lagen.

7. Låt stå i kylskåpet över natten så att auberginen drar åt sig av lagen.

Dela det här receptet med dina vänner!