Ayran Apple Fizz

Vit och rosa drink som smakar äpple upphällda i glas.

Publicerat:

Ayran har sitt ursprung i Turkiet och är en populär yoghurtdryck runt Östra Medelhavet, Mellanöstern och ända ner mot Asien. Ayran dricker man till traditionella mezerätter från Mellanöstern samt falafel, kebab eller söta bakverk. Här har jag valt att spetsa till den med lite extra syra i form av citronjuice och lite fruktsötma - och spritz genom att tillsätta torr äppelcider. Vill du ha extra sting kan du istället använda ginger beer.

Ingredienser

  • 1dl
    grekisk yoghurt
  • 2cl
    citronjuice
  • 1dl
    vatten
  • 1/2tsk
    salt
  • 20cl
    torr äppelcider

Så lagar du

Du behöver: En cocktailshaker eller en glasburk med lock.

1. Ta fram cocktailshakern eller en glasburk med lock och tillsätt yoghurt, citronjuice, salt och vatten. Blanda runt ordentligt.

2. Sätt på locket till glasburken eller shakern och skaka hårt utan is i 15–20 sekunder så att ingredienserna blandas riktigt ordentligt.

3. Häll upp i två höga glas, gärna genom en sil. Toppa upp med torr äppelcider och rör om försiktigt. 

Dela det här receptet med dina vänner!