Ceviche på pilgrimsmussla

Ceviche på pilgrimsmussla

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig, läcker och färgglad är denna lilla juvel till förrätt. Pilgrimsmusslan blir nätt och jämnt tillagad av syran från lime, har en silkeslen konsistens och med mango, chili och citrus blir det en liten smakexplosion i varje tugga.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    pilgrimsmusslor
  • 3msk
    limejuice (1-2 limefrukter)
  • 1msk
    god olivolja
  • 0,5tsk
    salt och peppar
  • 0,5
    mango, hellre för hård än för mjuk
  • 1
    lime, skalet och fruktköttet
  • 1
    citron eller apelsin, fruktköttet
  • 1knippa(or)
    koriander
  • 1
    röd chili

Så lagar du

  1. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Använder du frysta musslor kan du med fördel skiva dom medan de är halvfrysta.
  2. Blanda limesaft och olivolja till en vinägrett och smaksätt med salt och peppar. Häll över musslorna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
  3. Tärna mangon i fina små tärningar. Skär bort skalet på lime och citron/apelsin och filéa eller skär ut klyftorna. Strimla chilin fint.
  4. Lägg upp musslor på tallrikar, riv över skal från lime och arrangera resten av ingredienserna över musslorna.

Dela det här receptet med dina vänner!