Bidus med klimp

Bidus med klimp

Publicerat:

Tillagningstid:

Värmande för kropp och själ. Du har förmodligen din version, och det här är våran!

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    renhjärta eller stek, lätt frusen
  • 3
    morötter, i slantar
  • 2liter
    renbuljong
  • salt & peppar

Klimp

  • 3dl
    vetemjöl
  • vatten till bra konsistens
  • 1
    ägg (valfritt)
  • salt

Så lagar du

  1. Skär köttet till skav. Det går lättast om det är lite fruset.
  2. Lägg ner i buljongen och sjud tills det är färdigt. Smaka av med salt och peppar.

Klimp:

  1. Blanda mjöl, ägg och vatten till bra konsistens, salta.
  2. Koka en provklimp i saltat vatten. Tillsätt mer mjöl om den inte håller ihop. Om den är för hård tillsätter du mer vatten.
  3. Koka klimpen separat eller direkt i soppan.
  4. Lägg ner morotsslantar i soppan mot slutet.

Dela det här receptet med dina vänner!