Browniebakelse med salt karamellmousse

Cupcakes med grädde och popcorn på

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är en riktigt härlig, krämig påskbakelse där den milda kolasmaken gifter sig fint med choklad och flingsalt. Du kan förbereda bakelsen och frysa in den, antingen enbart botten, eller med saltkaramellmoussen på. Konsistensen blir då som glass och det går snabbt att garnera när gästerna kommer.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 100g
    smör
  • 1,5dl
    strösocker
  • 2st
    ägg
  • 1,5dl
    vetemjöl
  • 0,5dl
    kakao
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    salt

Topping:

  • 0,5burk(ar)
    dulce de leche/karamelliserad mjölk (kolakräm som finns färdig på burk)

Saltkaramellmousse:

  • 3dl
    vispgrädde
  • 0,5burk(ar)
    dulce de leche/karamelliserad mjölk (kolakräm som finns färdig på burk)
  • 1nypa(or)
    flingsalt

Garnering:

  • välj din favorit tex påskgodis, flingsalt, riven choklad, chokladsås eller karamelliserade popcorn

Så lagar du

Börja med att baka brownies. Smält smör, låt svalna något.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered formar på en plåt.

3. Blanda ner socker och ett ägg i taget i smöret.

4. Blanda ner resterande ingredienser (sikta gärna för bästa resultat).

5. Grädda i ugnens nedre del tills de är nästan genomgräddade. De ska fortfarande vara dallriga i mitten. Det tar cirka 8 minuter, längre i vissa ugnar och beroende på vilka formar mm. Låt svalna helt.

6. Fördela en matsked dulce de leche mitt på varje brownie.

7. Vispa upp grädde med resterande dulce de leche, smaka av med flingsalt.

8. Spritsa grädde på brownies och garnera fint.

Tips: Om du vill servera bakelsen med något syrligt så passar både bär och frukt jättebra till, rårörda eller som fruktsallad. Du kan även servera en kula glass till. Om det blir grädde över kan du frysa in den och servera som glass.

Dela det här receptet med dina vänner!