Brynt smörkaka med rostad vit choklad och hjortronsorbet

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakerna gifter sig fint i den här desserten – brynt smör med rostad choklad, kombinerat med hjortron! Vill du prova på att laga en annan av komponenterna som vi serverade i tävlingen, delar vi receptet på hjortronmarmelad.

Ingredienser

4 portioner

Brynt smörkaka

  • 60 g
    äggvita
  • 60 g
    florsocker
  • 25 g
    vetemjöl
  • 25 g
    mandelmjöl
  • 15 g
    honung
  • 1 g
    bakpulver
  • 1 g
    salt
  • 60 g
    brynt smör
  • 100 g
    vit choklad

Hjortronsorbet

  • 1 1/3 dl
    socker
  • knappt 1,3 dl
    vatten
  • ca 0,3 dl
    honung
  • ca 250 g
    färska eller frysta hjortron
  • 1 tsk
    vodka

Så lagar du