Chokladbakelse

Tid:

Chokladbakelse.

Tid:

Festligt bakverk som kräver sin tid, men som är väl värd besväret!

Ingredienser

20 portioner

Botten

  • 330 g
    strösocker
  • 130 g
    vetemjöl
  • 55 g
    kakao
  • 35 g
    mörk choklad
  • 195 g
    normalsaltat smör
  • 2 st
    ägg
  • 30 g
    citronsaft
  • 2 msk
    espressokaffe
  • 4 g
    bakpulver
  • 1 krm
    salt

Kola

  • 300 g
    normalsaltat smör
  • 180 g
    socker
  • 60 g
    honung
  • 120 g
    vispgrädde
  • 120 g
    glykos
  • 1 krm
    salt

Tryffel (ganache)

  • 340 g
    vispgrädde
  • 50 g
    glykos
  • 60 g
    hallonpuré (mosade och passerade hallon)
  • 350 g
    mörk choklad av god kvalitet
  • 1 st
    knivsudd salt
  • 120 g
    normalsaltat smör, rumstempererat

Mörk glaseringsgelé

  • 75 g
    vatten
  • 150 g
    socker
  • 150 g
    glykos
  • 12 g
    gelatinblad
  • 100 g
    kondenserad mjölk
  • 150 g
    mörk choklad (ca 65%), finhackad

Italiensk maräng

  • 1 dl
    vatten
  • 155 g
    socker
  • 100 g
    äggvita
  • ½ tsk
    citronsaft

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg