Chokladfondant med myntadoftande bär
Publicerat:
2015-03-12Tillagningstid:
Rik dessert som kommer att uppskattas av alla.
Ingredienser
2portioner
Varm chokladkaka
- 50gmörk choklad 70% (smält)
- 1/3dlsocker
- 50gsmör
- 1stägg
Bär med mynta
- 1dlmixade frysta bär
- 1/4dlsocker
- 1kvist(ar)mynta
Chokladsås
- 70gmörk choklad 70%
- 1dlgrädde
Så lagar du
1. Smällt socker och smör tillsammans. Rör ned chokladen. Vänd ned ägget och blanda väl. Spritsa ut smeten i önskade formar och baka av på 180 grader i ca 5 minuter. Kyl fondanterna.
2. Mixa bär och socker i en bunke och hacka ned myntan.
3. Värm grädde och choklad i en kastrull till en jämn chokladsås.
Servera gärna desserten med vispad grädde eller vaniljglass.