Chokladfondant med myntadoftande bär

Chokladfondant med myntadoftande bär

Publicerat:

Tillagningstid:

Rik dessert som kommer att uppskattas av alla.

Ingredienser

2portioner

Varm chokladkaka

  • 50g
    mörk choklad 70% (smält)
  • 1/3dl
    socker
  • 50g
    smör
  • 1st
    ägg

Bär med mynta

  • 1dl
    mixade frysta bär
  • 1/4dl
    socker
  • 1kvist(ar)
    mynta

Chokladsås

  • 70g
    mörk choklad 70%
  • 1dl
    grädde

Så lagar du

1. Smällt socker och smör tillsammans. Rör ned chokladen. Vänd ned ägget och blanda väl. Spritsa ut smeten i önskade formar och baka av på 180 grader i ca 5 minuter. Kyl fondanterna.

2. Mixa bär och socker i en bunke och hacka ned myntan.

3. Värm grädde och choklad i en kastrull till en jämn chokladsås.

Servera gärna desserten med vispad grädde eller vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!