Chokladpraliner med bittermandel

Chokladpraliner med bittermandel

Publicerat:

Tillagningstid:

Praliner har aldrig varit så hett som nu. Prova att göra egna! Bittermandeln ger lite extra beska som funkar fantastiskt till chokladen.

Ingredienser

30portioner

Ganache (chokladkräm)

  • 150g
    grädde
  • 30g
    honung
  • 50g
    smör
  • 150g
    mörk choklad
  • 4st
    bittermandlar

Formchoklad

  • 800g
    mörk choklad av hög kvalitet

Så lagar du

1. Smält chokladen till i ett vattenbad till ca 50 grader, häll ut 3/4 på marmor eller annan ren yta. Skrapa runt chokladen tills temperaturen sjunkit till 27 garder. Häll tillbaka chokladen i bunken med resterande 1/4 och säkerställ att den nya temperaturen är 31 grader.

2. Häll chokladen i en spritspåse och fyll pralinformarna, slå formen i bänken så att luftbubblor försvinner. Efter ett par sekunder slå ur chokladen ur formen och skrapa bort överflödig choklad.

3. Låt svalna i rumstemperatur och fyll sedan med ganashen. Spara en millimeter till ”Locket”.

4. Smält lite choklad till 30 grader och fyll sista millimetern. Skrapa rent formens ovansida.

5. Kyl formen ordentligt och vänd sedan ut pralinerna.

Dela det här receptet med dina vänner!