Dumplings med två fyllningar

Dumplings med två fyllningar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet! Små kryddiga asiatiska knyten är en riktig höjdare och en underbar rätt till festligare tillfällen.

Ingredienser

2 - 4portioner

Dumplingsdeg, 50-60 st (halvera om du bara vill göra en fyllning)

  • 7dl
    vetemjöl (420 g)
  • 3dl
    vatten
  • 2krm
    salt

Svamp- och grönkålsfyllning, 30 st

  • 200g
    grönkål
  • 400g
    champinjoner eller ostronskivling
  • 2dl
    gröna linser (blötlagda)
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    gul lök
  • salt och peppar
  • 1tsk
    sesamolja
  • olja till stekning

Fläskfyllning, 30 st

  • 300g
    fläskfärs
  • 3cm
    ingefära
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    gul lök
  • 2
    salladslökar
  • salt och peppar

Dressing

  • 4msk
    japansk soja
  • 3msk
    strösocker
  • 3msk
    risvinäger
  • 2tsk
    färsk ingefära, riven
  • 1
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 2tsk
    sesamolja
  • 1
    grön chili, finhackad

Så lagar du

Dumplingsdeg

  1. Arbeta ihop mjöl, vatten och salt till en fast deg. Knåda den ca 3 minuter. Låt vila under bakduk ca 30 minuter.
  2. Dela degen i två delar, sedan vardera deg i 25–30 delar. Arbeta med handflata och tumme ut till små runda dumplingsdegplattor. Det kan vara svårt att arbeta ut degen till runda plattor, men efter några försök går det lättare.
  3. Fyll med önskad fyllning, vik ihop och nyp den tät med fingrarna.
  4. Tillagas i ånga i kastrull under lock 5–7 minuter.

Svamp- och grönkålsfyllning

  1. Hacka ner svampen smått och stek den på medelvärme, tillsätt finhackad lök och vitlök och stek ca 5 minuter tills vätskan kokat bort och svampen brynts.
  2. Strimla och blanda ner grönkålen, linserna och sesamoljan. Smaka av med salt och peppar.

Fläskfyllning

  1. Finhacka vitlök, lök och salladslök och blanda ihop det med fläskfärsen.
  2. Krydda med finriven ingefära, salt och peppar.

Dressing

  1. Blanda samtliga ingredienser och rör tills sockret löst sig.
  2. Smaksätt av med finhackad chili och servera såsen till dina dumplings.

Dela det här receptet med dina vänner!