Enkel fransk omelett

Omelett i en stekpanna.

Publicerat:

Tillagningstid:

Omelett är billig och bekväm mat som är lätt att variera. Med några enkla knep kan man undvika att omeletten blir stabbig.

Ingredienser

4portioner

  • 3st
    ägg
  • 50g
    ost
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

1. Vispa upp ägget, smaka upp med salt och vitpeppar.

2. Sila genom en sil.

3. Stek på låg värme i oljad panna, gärna teflon.

4. Rör ordentligt i omeletten tills den tar ihop som en äggröra.

5. Lägg då ner den grovrivna osten och vik ihop och vänd omeletten.

Tips

1. Stek omeletten på medel- eller svag värme. Annars koagulerar ägget för snabbt.

2. För att få en krämigare omelett kan du snabbt sila äggen. Då får du bort hinnorna som finns i ägget. Det här ger ett slätare slutresultat

3. Om du skall göra en bondomelett, se till att du har fyllningen färdig innan du sätter igång med stekningen.

4. Använd inte “våta” ingredienser i en bondomelett tex tomat. Då blir den vattnig.

5. Stek bondomeletten på medelsvag värme men avsluta med att sätta den i ugnen då blir den luftigare.

6. Istället för att fylla omeletten med ost, kan du hyvla osten i en smörad panna innan stekning. Då får du en krispigare omelett.

Dela det här receptet med dina vänner!