Fail-proof chokladbröd

Enkel sandkaka med rostade kakaonibs.

Publicerat:

Tillagningstid:

Då varje konditor har en repertoar av ”fail proof / no fuss" recept...så vill jag visa er ett av mina...Denna kaksmet är perfekt för att blanda med rester av frukt, nötter, bär, CHOKLAD, you name it! Kakan är även gjord på ingredienser som man oftast har i sitt skafferi. SÅ överraska någon med en kaka som är lätt att göra, redan idag

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 230g
    smör
  • 300g
    socker
  • 180g
    ägg, hela
  • 250g
    mjöl
  • 10g
    vaniljextrakt
  • 15g
    bakpulver
  • 100g
    vatten
  • 150g
    kakaonibs

Så lagar du

1. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Rör smeten tills den är homogeniserad.

2. Häll i bakform och grädda på 175-180 ° C varmluft i ca 40-45 minuter eller tills en provsticka visar sig vara torr när du sticker i kakan.

3. Låt kakan vila i 10 minuter innan du stjälper upp den. Njut.

Tips

Ersätt kakaonibs med nåt annat som du gillar, till exempel hackad choklad, russin eller frukt. Höj temperaturen till ca 200 grader om du använder vanlig ugn.

Dela det här receptet med dina vänner!