Falafel på bondbönor

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Falafel

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Falafeln har blivit mellanösterns populäraste gåva till matkulturen i Norden. En enkelt tillredd bulle eller biff som med rätt tillbehör går hem hos de flesta. I detta recept får du fem tips på hur du gör den fluffig och krispig

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g
    torkade bondbönor
  • 2 tsk
    matsoda, till blötläggning
  • 1 kruk(or)
    bladpersilja
  • 1 st
    stor lök, eller 3-4 salladslökar
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1,5 tsk
    salt
  • 1
    spiskummin
  • 0,5
    svartpeppar
  • 2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    matsoda
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 2 liter
    vegetabilisk olja till fritering

Så lagar du