Falska enchilador med linser och kål
Publicerat:
2020-12-14Ingredienser
- 3dlröda linser
- 500gblandad svamp (champinjoner, ostronskivling,shiitake eller skogssvamp)
- 1stgul lök
- 1stsavojkål
- 2mskolja
- 0,5dlvatten
- 1dltomatjuice
- 1msktomatpuré
- 1tskspiskummin
- 1tskkorianderfrön
- rökt paprika
- 0,5tskchiliflakes
- smör
Färskost
- 1literfil
- 1literyoghurt
- salt
Så lagar du
1. Koka linserna enligt anvisning. (Behåll gärna spadet från linserna, det kan bli grunden till en god soppa vid ett senare tillfälle).
2. Plocka de stora bladen från savoykålen och doppa i kokande vatten hastigt och kyl ner direkt.
3. Den inre delen av kålen strimlas ner och steks tillsammans med nerskuren svamp och hackad lök till en fin färg.
4. Vänd ner de kokta linserna, vitlök, tomatpuré, spiskummin, korianderfrön, chili och rökt paprika.
5. Fräsa lite till och avsluta med tomatjuice.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Fyll kålbladen med linsfräset och rulla till dolmar.
8. Lägg i ugnsfast form och toppa med färskosten.
9. Gratinera på 225° i ca 10 min.
Servera gärna med en klick yoghurt och en grönsallad.
Färskost
1. Värm filen och yoghurten och se till att den har skurit sig. Ju varmare desto grynigare blir konsistensen på färskosten.
2. Sila bort vasslen med en silduk och låt rinna av i ca 30 minuter.
3. Salta osten och spara vasslen till brödbak.