Falska enchilador med linser och kål

På en svart tallrik ligger ett vällagat kålblad som omsluter färskost. Färskosten har fått gyllene färg. Runt tallriken ligger svampar.

Publicerat:

Tänk cirkulärt i köket – nolla matsvinnet med falska enchilador. Detta recept lagar du dag 1 av 3.

Ingredienser

  • 3dl
    röda linser
  • 500g
    blandad svamp (champinjoner, ostronskivling,shiitake eller skogssvamp)
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    savojkål
  • 2msk
    olja
  • 0,5dl
    vatten
  • 1dl
    tomatjuice
  • 1msk
    tomatpuré
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    korianderfrön
  • rökt paprika
  • 0,5tsk
    chiliflakes
  • smör

Färskost

  • 1liter
    fil
  • 1liter
    yoghurt
  • salt

Så lagar du

1. Koka linserna enligt anvisning. (Behåll gärna spadet från linserna, det kan bli grunden till en god soppa vid ett senare tillfälle).

2. Plocka de stora bladen från savoykålen och doppa i kokande vatten hastigt och kyl ner direkt.

3. Den inre delen av kålen strimlas ner och steks tillsammans med nerskuren svamp och hackad lök till en fin färg.

4. Vänd ner de kokta linserna, vitlök, tomatpuré, spiskummin, korianderfrön, chili och rökt paprika.

5. Fräsa lite till och avsluta med tomatjuice.

6. Smaka av med salt och peppar.

7. Fyll kålbladen med linsfräset och rulla till dolmar.

8. Lägg i ugnsfast form och toppa med färskosten.

9.  Gratinera på 225° i ca 10 min.

Servera gärna med en klick yoghurt och en grönsallad.

Färskost

1. Värm filen och yoghurten och se till att den har skurit sig. Ju varmare desto grynigare blir konsistensen på färskosten.

2. Sila bort vasslen med en silduk och låt rinna av i ca 30 minuter.

3. Salta osten och spara vasslen till brödbak.

Dela det här receptet med dina vänner!